personal

Nők 

Nők, az istenadta Nők… Vagy ahogy Mező Misi mondja: azok az átkozott Nők… Átkozottak? Bizonyára nem úgy gondolta ő sem… Inkább áldottak, azt mondanám.Nők… Mi lenne velünk, férfiakkal nők nélkül? Mi az, hogy nők nélkül??? Anyák nélkül…Nem is léteznènk, ugye?

Teremtő erő van bennük… Otthon teremtő szeretetlènyek, akik feltétel nélkül szeretnek… Velük kezdődik az élet. Nekik köszönhető, hogy élünk.

Az anyaszerep, ami talán a legfontosabb szerep a nők életében végig kíséri az ember életét, amíg két lábra áll…Persze nem a szó szoros értelmében, mivel ez már bekövetkezne egy év után. De az ember sajnos nem olyan független, mint az állatvilág ifjú tagjai.

Amíg az ember talpra nem áll… Mentális, emocionális és financiális szempontból is. És persze van olyan ember, férfi főképp aki ezután is igényli a nőt, aki anyaszerepben tovább gondját viseli. Csernus úgy nyilatkozik erről, hogy pótanyukákat keresnek. Sok esetben így is van. Fundamentális szerepe van az életünkben  a nőknek és elsősorban az anyáknak. Visszatérve az alapgondolathoz. Mi lenne velünk Nélkületek, Nők?
Lehet tagadni, erősíteni az ellenkezőjét, de a nők “másodrendű”lényből, kevesebb mint kétszáz alatt elsőrendű, hogy ne mondjam felsőbbrendű lényé nőtték ki magukat.
Nem kenyerem az általánosítás, de az élet egyre több aspektusában jobban teljesítenek, mint a férfiak. Okosabbak, szorgalmasabbak a lányok a fiúknál az iskolákban és ez később, a tulajdonképpeni életben is meglátszik. Az egyetem padjait lányok koptatják nagyobb százalékban. Egyre több nő van vezetői pozícióban.

rtx1r6o9

Vegyük például Amerikát. 1869-ben elsőként Amerika adott szavazati jogot a nőknek és lám lám 2016-ban elnöknek is indul egy nő.
A nők a szebbik nemből szépen lassan az erősebbik nemmé nőtte ki magát és nem véletlenül.

A kőkorszakban elég volt a nyers erő ahhoz, hogy te légy az alfa, viszont a mai világban vajmi kevés ahhoz, hogy sikeres es teljes értékű felnőtt legyél.

Erő, intelligencia és érzelmi intelligencia kell ahhoz, hogy megállja a helyét a mai ember az életben.

És úgy tűnik a nők sokkal jobban, gyorsabban es hatékonyabban nőnek fel a feladathoz.
Ahogy mondtam, nem kenyerem az általánosítás, de azért igy Nőnap alkalmából felteszem a kérdést:
Férfiak, mi lesz velünk?

 

Standard

hmm?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.